Laserhoito tukee paranemisprosessia
Matalatehoinen laser edistää tutkimusten mukaan solun toimintaa ja siten vaikuttaa paikalliseen immunivasteeseen, verenkiertoon ja imunestekiertoon, solujen aineenvaihduntaan ja stimuloi esimerkiksi endorfiinien erittymistä.
Tärkein laserin tunnettu hyöty on haavojen paranemisen edistäminen. Laserhoidosta voi olla hyötyä myös erityisesti lihasvammoissa ja muiden pehmytkudosten vammoissa. Se voi myös lievittää kipua ja turvotusta samalla kun se laskee tulehdusta alueella. Laserista voi olla apua myös hermotulehdusten ja niveltulehdusten hoidossa. Laserilla voidaan hoitaa myös lihasten niin sanottuja trigger-pisteitä, jotka voivat olla kivuliaita muuten käsiteltäväksi.
Laserhoito kannattaa aloittaa mahdollisimman pian vamman syntymisen jälkeen. Näin vaiva ei pääse kroonistumaan ja kipu helpottuu. Alkuun hoitokertoja voi olla jopa useampi päivässä, sen jälkeen hoitoja voi harventaa.
Reagointi laserhoitoon on yksilöllistä, joten vaikutuksen tiettyyn vaivaan yksilöllä voi todeta vain kokeilemalla. Joillekin voi tulla lievä kipukokemus hoidon aikana tai sen jälkeen.
Laseria ei suositella mikäli alueella on kasvaimia tai verenvuotoa. Myöskään laseria ei suositella tehtäväksi suuntautuen kohtuun potilaan ollessa raskaana / tiineenä eikä uroksilla kiveksiin.
Hanna Kivisen vastaanotolla on käytettävissä Handy Cure S -laite, joka tuottaa matalatehoista laseria.