Eläinosteopatiakoulutus

Eläinosteopaatit ovat yleensä ensin valmistuneet vähintään nelivuotisesta koulutuksesta ihmispuolen osteopaateiksi ja sen lisäksi opiskelleet eläinosteopatiaa erillisillä kursseilla.

Suomessa täysipäiväistä ihmispuolen osteopatiakoulutusta tarjoaa Metropolia, jonka koulutus kestää neljä vuotta sisältäen opintoja muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, eri lääketieteellisistä aineista, tutkimisesta ja eri osteopaattisista tekniikoista. Lisää koulutuksesta.

Hanna Kivisen suorittamista eläinosteopatiakoulutuksista lisää tästä.

Eläinosteopaatti- tai koiraosteopaatti-nimikkeet eivät ole nimikesuojattuja toisin kuin osteopaatti. Ole siis tarkkana, että hoidatat koirasi osaavalla, koulutetulla ammattilaisella. Voit tarkistaa, että henkilöllä on oikeus käyttää osteopaatti-nimikettä Valviran sivuilta. Hanna Kivinen on osteopaatti (AMK) ja löytyy Valviran rekisteristä.

Lisäksi kannattaa varmistaa, että henkilöllä on riittävästi koulutusta myös kyseisen lajin osteopatiasta. Ammattitaitoinen eläinosteopaatti kertoo sen verkkosivuillaan. Suomen eläinosteopaatit ry:n sivulta löytyy lista yhdistyksen jäsenistä.

Eläinosteopaatti Hanna Kivinen hoitaa koiran lapaluuta
Facebook