Eläinystävällinen osteopaatti Hanna Kivinen

Valmistuin osteopaatiksi (AMK) Metropoliasta toukokuussa 2013. Valviran rekisterissä olen numero 24004406237. (Kannattaa aina tarkistaa, että eläimesi hoitaja on pätevöitynyt ammattilainen!) Metropolian osteopatiakoulutus on täysipäiväinen ja nelivuotinen. Lue lisää. Opinnäytetyön tein kurssikaveri Tero Honkasen kanssa kroonisen kivun hallinnasta. Se on luettavissa täältä.

Koulutus koiraosteopatiassa:

  • Koiraosteopatiakurssi Helsingissä, kevät 2012, opettajana brittiläinen Hannah Sheehan, BSc Hons Ost, D.O.

  • Cranial osteopathy for dogs -kurssi, 2013, järjestäjä Rollin E Becker Institute Iso-Britanniassa.

  • Koiran kraniaaliosteopatia - koulutus, 2015–16, järjestin kurssin itse ja toimin anatomiaosuuden luennoitsijana ja osallistuin opiskelijana eläinlääketieteen- ja kraniaaliosteopatiaosuuksiin. Kraniaaliosteopatian opettajana oli brittiläinen osteopaatti ja eläinosteopaatti Jennifer Latchford.

  • Postgraduate Certificate in Animal Osteopathy (Canine), 2015-17, järjestäjä arvostettu European School of Osteopathy Iso-Britanniassa, validoija University of Greenwich. Sisälsi kolme kokonaisuutta: Canine Osteopathy (20 op), Advanced Canine Osteopathy (20 op) ja Rehabilitation and training (20 op). Nämä sisälsivät muun muassa yksityiskohtaisesti koiran anatomian, eläinlääketieteellisiä opintoja, erilaisia osteopaattisia tekniikoita, kuntouttavia harjoitteita, kinesioteippausta ja vesiterapiaa. Koulutus vaati paljon itseopiskelua, kirjallisia töitä ja 12 lähiviikonloppua Maidstonessa. Kurssi oli varsin vaativa, koska se oli ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) yliopistotason eläinosteopatiakoulutus, ja olen ainoa kurssin suorittanut suomalainen. Tiedote koulutuksesta.

Olen myös päivittänyt osaamistani ihmispuolen koulutuksilla, lähinnän kraniaaliosteopatiassa.

Syksyllä 2021 aloitin opiskelun Metropolian Master of Health Care, Osteopathy -koulutuksessa, joka on tutkimuspainotteinen ja kaksivuotinen. Tavoitteeni on tehdä tutkielma koiran lantion toimintahäiriöiden tutkimisesta objektiivisella menetelmällä.

Opiskelen tällä hetkellä myös akupunktiota, joten saatan ehdottaa joillekin potilaille kokeiltavaksi akupunktiota hoidon yhteydessä.

Eläinosteopaatti Hanna Kivinen ja Tauno

Pyrin työssäni yhteistyöhön muiden alan ammattilaisten kanssa, kuten eläinlääkäreiden, eläinfysioterapeuttien ja koirahierojien kanssa. Näkemykseni mukaan kukin ammattilainen täydentää koiran hoitoa omalla osaamisellaan ja yhteisenä tavoitteena on eläimen hyvinvointi. Hoitoetiikkaani kuuluu, että teen aina parhaani, tunnustan rajani ja ohjaan tarvittaessa muille asiantuntijoille ja että hoidan eläintä vain sen verran kuin on tarve.

Osteopatian filosofiaan kuuluu, että koskaan ei voi olla täysin valmis osteopaatti, vaan jokainen potilas opettaa uutta. Opiskelu hyväksi eläinosteopaatiksi jatkuu siis loppuelämäni.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri (ekonomi), mutta kaipasin suunnanmuutosta. Ja uusi polkuni on ollut erittäin mielenkiintoinen ja innostava.

Olen koko ikäni elänyt koirien kanssa ja nyt minulla on kolme erittäin mukavaa koirakaveria ja kissa, jotka kaikki ovat rescue-eläimiä. Kissoja hoidan mielelläni aina, kun sellaiseen tulee mahdollisuus. Olen hoitanut rescue-eläimiä joissakin tapauksissa pro bono. Kaikenkarvaiset koirat ja kissat ovat hoitooni erittäin tervetulleita!

Facebook