Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan vastaanotto kestää?


Vastaanotto kestää sen ajan, jonka eläimen keho tarvitsee hoitoa. Yleensä se on noin 15-30 minuuttia. Eläimet reagoivat yleensä hoitoon varsin nopeasti ja yksi osteopatian periaatteista on ”find it, fix it and leave it alone” eli mikäli syy oireeseen löytyy ja se saadaan hoidettua, on parasta jättää keho työstämään itse loput. Ylihoitamisesta voi kipeytyä tarpeettomasti. 


Voiko aggressiivista koiraa hoitaa?


Voidaan yrittää hoitaa koiraa, vaikka toki aina on parempi, jos potilas on yhteistyöhaluinen ja rento. Toisaalta osteopatian hellä kosketus voi saada koiran rentoutumaan ja mikäli aggression taustalla on kipu, voi myös käytös muuttua kun se on saatu hoidettua


Aggressiivisuudesta on hyvä mainita varausta tehdessä lisätietoa-kentässä ja koiralle täytyy ottaa mukaan oma kuonokoppa, jonka käyttöä on opeteltu jo kotona positiivisin keinoin. 


Voiko arkaa eläintä hoitaa?


Kyllä voi, mutta käyntejä tulee todennäköisesti useampia, kun eläintä totutetaan sen ehdoilla kosketukseen ja hoitoon. Hoito pyritään tekemään niin, että eläin ei kohtuuttomasti jännitä eikä missään nimessä jäädy.


Monet arat eläimet ovat tottuneet vastaanotolla hoitoon ja oppineet jopa pitämään hoidosta. Moni tulee lopulta mielellään hoitoon, mutta toki jokainen on oma yksilönsä eli lopputulemaa ei voida ennalta arvioida.


Arkuudesta on hyvä mainita varausta tehdessä lisätietoa-kohdassa.

Eläimellä on selkäkipuja / jäykkyyttä / ontumista / hyppyongelmia, kannattaako tulla vastaanotolle?


Kyllä kannattaa, mutta tarkemmin se selviää vasta tutkimuksen jälkeen vastaanotolla. Puhelimessa tai sähköpostilla on lähes mahdotonta arvioida koiran tilaa, osteopaatille eläimen tutkiminen on tärkein keino arvioida potilaan tila.


Mikäli oireet ovat vakavia ja äkillisiä, kipu on voimakasta, raajat pettävät ja/tai eläin virtsaa tai ulostaa alleen, on ehdottomasti hakeuduttava välittömästi eläinlääkärin vastaanotolle.


Voiko juoksuisen nartun tuoda vastaanotolle?


Kyllä voi, mutta mielellään päivän viimeiselle ajalle, jotta sen jälkeen tulevan urospotilaan hoito ei mene pilalle hormonihurman vuoksi. Päivän viimeisiä aikoja ovat illalla klo 18.00 ja lauantaisin 15.45.


Tuo mukaan omat juoksupöksyt ja muista mainita juoksusta vastaanotolle tullessanne. 


Jos on useampia eläimiä tulossa vastaanotolle, pitääkö jokaiselle varata oma aikansa?


Kyllä pitää. Ennalta ei voi tietää kuinka kauan yhden eläimen hoidossa menee ja siksi täytyy varata riittävästi aikaa jokaiselle eläimelle.


Poikkeuksena ovat pentueelle tehtävät tarkastukset, kun kasvattaja tuo pentueen (ja emän) ennen luovutusta vastaanotolle. Silloin kannattaa varata aikaa noin yksi aika kahdelle tai kolmelle pennulle, emälle yksi oma aikansa. 

Pitääkö käydä eläinlääkärillä tai ottamassa röntgenkuvat ennen vastaanottoa?

Yleensä ei tarvitse, mutta mikäli on kyse akuutista ja voimakkaasta kivusta, on syytä käydä eläinlääkärillä sulkemassa pois vakavammat syyt oireelle sekä sopimassa kivunhoidosta.  Röntgenkuvat ja lääkärin löydökset ovat hyvää lisätietoa osteopaatille, joten lähetä ne mielellään etukäteen sähköpostitse (jpg- tai pdf-muodossa) tai eläinlääkäriltä saadulla linkillä.


Onko syytä antaa kipulääke ennen vastaanotolle tuloa?

Mikäli eläimellä on kipulääkitys käytössä, on se hyvä antaa normaalisti. Kipukohdat löytyvät kyllä vastaanotolla, vaikka akuutein kipuilu on hallinnassa. Hoito on eläimelle miellyttävämpää, kun kipu ei ole niin akuuttia. Joissain tapauksissa vastaanotolla voidaan todeta, että eläin kipuilee niin voimakkaasti, että on syytä aloittaa kivunhoito eläinlääkärin ohjauksessa ennen kuin eläin voidaan käsitellä osteopatiassa.

Mikä on hoidon hinta?


Hinta löytyy tältä sivulta.


Missä vastaanotto sijaitsee?

Tieto löytyy tältä sivulta. 

Miten saan varattua ajan?

Kätevimmin nettiajanvarauksesta. Olen huonosti tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse hitaasti, ja ainoastaan työaikana.

Teenkö kotikäyntejä?

Pääsääntöisesti en tee. Joskus olen poikkeustapauksessa tehnyt pääkaupunkiseudulla kotikäyntejä, mikäli on kyse hyvin arasta eläimestä tai laumasta eläimiä. Tällöin hintaan lisätään matkakulut ja matkaan kuluneen ajan hinta.

Facebook