Tiedotteet

14.7.2017

Eläinosteopaatti Hanna Kivinen saanut ensimmäisenä suomalaisena yliopiston validoiman sertifikaatin

Eläinosteopaatti Hanna Kivinen on valmistunut ensimmäisenä suomalaisena Greenwichin yliopiston validoimalta koiraosteopatiakurssilta ja saanut siitä eläinosteopatiasertifikaatin (Postgraduate Certificate in Animal Osteopathy, Canine). Kurssin oli järjestänyt arvostettu European School of Osteopathy (ESO), joka sijaitsee Maidstonessa Iso-Britanniassa.

Kivinen on valmistunut ihmispuolen osteopaatiksi Metropoliasta 2013 ja käynyt useita koiraosteopatiakoulutuksia. Tämä eläinosteopatikurssi oli näistä korkeatasoisin ja vaativin, 60 opintopistettä, ja sisälsi muun muassa yksityiskohtaisesti koiran anatomian, eläinlääketieteellisiä opintoja, erilaisia osteopaattisia tekniikoita, kuntouttavia harjoitteita, kinesioteippausta ja vesiterapiaa.

– Tämän vaativan koulutuksen perusteella pystyn hoitamaan koiria aina vain paremmalla ammattitaidolla ja tarjoamaan useampia palveluja, kuten kuntoutusta ja kinesioteippausta, toteaa Kivinen. – Eläinosteopatiakoulutus yleisesti on tähän asti ollut yksittäisten kurssien varassa ja on hienoa, että ESO otti on kehittänyt laajan eläinosteopatiakoulutuksen, jonka toivon nostavan eläinosteopaattien ammattitaitoa ja arvostusta.

Kurssi oli tiettävästi ensimmäinen yliopiston validoima eläinosteopatiakoulutus maailmassa. Koulutus alkoi syksyllä 2015 ja sisälsi 12 lähiopetusviikonloppua Englannissa sekä runsaasti itseopiskelua ja kirjallisia tehtäviä.

Osteopatia on manuaalista hoitoa, joka perustuu vankasti anatomiaan ja fysiologiaan. Ihmispuolen peruskoulutus on nelivuotinen (240 op).

Hanna Kivinen vastaanottaa koiria ja kissoja Helsingissä omalla klinikallaan Pikku-Huopalahdessa. Kissaosteopatiakoulutusta ei vielä ole järjestetty tiettävästi missään, mutta Kivinen on itse opiskellut myös kissojen anatomiaa ja sairauksia.

Kivinen on myös Suomen eläinosteopaatit ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja.

Lisätietoja:

Hanna Kivinen, osteopaatti (AMK), eläinosteopaatti, KTM, 044 772 0001, hanna.kivinen(at)koiraosteopatia.fi

www.koiraosteopatia.fi

Tietoa nyt pyörivistä koulutuksista ESO:ssa (eivät enää yliopiston validoimia):

https://www.eso.ac.uk/animal-osteopathic-programmes/

Eläinosteopaatti Hanna Kivinen koulutuksessa Englannissa

Lovely Tina hoidettavana

Facebook