Koulutus opaskoirankäyttäjille: KOIRA PINTAA SYVEMMÄLTÄ X

Mistä koiran keho koostuu? Miltä tuntuu hyvin toimiva tai jännittynyt keho? Miten pidän opaskoirani kunnossa?

Tutustu opaskoirasi kehoon ja opi tutkimaan sen tilaa.

Opaskoiran kanssa eläville tarkoitettu käytännönläheinen ja tiivis perehdytys oman koiran kehoon. Koulutuksessa tutustutaan koiran kehon anatomiaan ja toimintaan sekä opitaan tunnustelemaan käsin anatomiaa ja kudosten tilaa. Pääpaino on käsin tunnustelussa eli palpaatiossa. Tämä kurssi on räätälöity nimenomaan näkövammaisille ja siinä oppiminen tapahtuu kuulon ja tuntoaistin avulla.

Ohjaajana toimii eläinosteopaatti Hanna Kivinen, osteopaatti (AMK). Osteopaateille ominaista on herkkä tuntoaisti, jonka avulla he pystyvät kertomaan paljon kehon tilasta. Kurssilla perehdytään tämän tunnustelun alkeisiin.

Kurssille otetaan enintään neljä näkövammaista koirineen, jotta ohjaaja pystyy opettamaan jokaista henkilökohtaisesti, kädestä pitäen. Kurssille on tarkoitus tuoda oma opaskoira mukaan ja samalla perehtyä sen kehoon.

Koulutuksen aiheita:

  • Anatomia: luusto ja tärkeimmät lihakset

  • Palpaatio eli tunnustelu, tutkiminen käsin: palpaatiotapa, luiset maamerkit, tärkeimmät ja eri tilassa olevat lihakset

  • Kehon toiminnan ongelmia

  • Koiran kehon tutkimisrutiini

  • Koiran kunnossapito

  • Kivun ilmaisu

Oppivälineinä käytetään luurankomallia, aitoja koiran ja ketun luita sekä omia koiria. Mukana on myös yksi vinttikoira helppona koiramallina.

Huomaa, että tämä ei ole suoraan koirahierontakurssi, mutta näitä oppeja voi hyödyntää koirahieronnassa ja aikaisemmista koirahierontaopinnoista voi olla hyötyä kurssilla.

Eläinosteopaatti Hanna Kivinen kouluttaa myös opaskoirankäyttäjille koiran anatomiaa

Aika: Seuraavat kurssit järjestetään toiveiden mukaan, aikaisintaan vuonna 2023.

Ilmoita kiinnostuksesi sähköpostitse Hanna Kiviselle.

Facebook